As Oy Kenraalinranta: Suuretkaan saneeraukset eivät pelota, kun rinnalla on luotettava isännöitsijä

Lännen Palveluyhtiöt / Yritys / Ajankohtaista / As Oy Kenraalinranta: Suuretkaan saneeraukset eivät pelota, kun rinnalla on luotettava isännöitsijä

As Oy Kenraalinrannan kiinteistö on Valkeakosken Kenraalintorilla, Lotilanjärven rannan läheisyydessä sijaitseva, lähes viidenkymmenen vuoden ikään ehtinyt kerrostalo. Isännöitsijän kilpailutus tuli taloyhtiössä ajankohtaiseksi vuonna 2018 suurten saneeraushankkeiden kynnyksellä.

­– Tiesimme, että kiinteistössä on tehtävä merkittäviä peruskorjauksia ja pidimme tärkeänä löytää isännöitsijäksi kumppani, jolla on aiempaa kokemusta tämän mittaluokan hankkeista. Lännen palveluyhtiöihin kuuluva Valkeakosken Kiinteistöpiste valikoitui useiden tarjousten joukosta yksituumaisesti, kertoo As Oy Kenraalinrannan hallituksen puheenjohtaja Timo Suurnäkki.

– Kumppanin valintaan vaikutti myös se, että Valkeakosken Kiinteistöpisteellä on taustalla suurempi konserni, Lännen Palveluyhtiöt. Jos eteen tulee jotain, mitä isännöitsijä ei pysty suoraan ratkomaan, voimme luottaa siihen, että taustatukea ja lisäosaamista löytyy saman katon alta.

Luottamus on syntynyt onnistuneiden korjaushankkeiden myötä

Kenraalinrannassa on kuluneen viiden vuoden aikana saneerattu julkisivut, hissit, lämmitysjärjestelmä sekä lämmön talteenotto.

– Lähdimme hakemaan uuden isännöitsijän valinnalla varmuutta isojen hankkeiden onnistuneeseen läpivientiin ja sitä myös saimme. Kaikki tähän mennessä tehdyt remontit ovat toteutuneet onnistuneesti, Suurnäkki toteaa.

Kiinteistön putkistot ovat edelleen alkuperäisessä kunnossa, eli myös käyttö- ja jätevesiputkiston uusinta on edessä joskus lähitulevaisuudessa.

– Putkiremontti ei pelota. Se on luonnollinen askel kiinteistön elinkaarella ja aiempien saneerausten myötä on syntynyt luottamus, että siitäkin selvitään hyvin yhdessä.

Ennakoiva yhteydenpito, nopea päätöksenteko ja asukkaiden turvallisuudesta huolen pitäminen ovat taloyhtiön hoidon kulmakivet

Suurnäkki kertoo, että arjessa isännöitsijän kanssa pidetään yhteyttä pääasiassa soittamalla tai sähköpostilla. Tarpeen tullen isännöintitoimistossa on myös helppo piipahtaa paikan päällä – Valkeakosken Kiinteistöpisteen toimisto sijaitsee vain puolen kilometrin kävelymatkan päässä Kenraalinrannasta.

– Yhteydenpito isännöitsijän kanssa on sujuvaa ja ennen kaikkea ennakoivaa. Jos joskus tulee ratkaistavaksi juoksevia kiireellisiä asioita, käytäntönä on ollut järjestää hallituksen sähköpostikokous, jonka avulla päätös saadaan tehtyä jopa 2–3 tunnissa. Tämä kuvaa mielestäni isännöitsijän joutuisaa tapaa tarttua esiin tuleviin asioihin ja ottaa ne käsittelyyn.

Myös pienempiin, asukkaiden arkea mutkistaviin asioihin on Suurnäkin mukaan tartuttu ripeällä otteella.

– Kun kyse on kodista tai osakkaiden kohdalla myös omaisuudesta, voi pienkin harmi tai huoli tuntua suurelta. Silloin on tärkeää, että asioihin reagoidaan nopeasti. Eteen ei tietääkseni ole tullut yhtäkään asiaa, jota isännöitsijämme ei olisi tarvittaessa yhteistyössä kiinteistöhuollon kanssa ottanut huolehtiakseen.

Ei pelkkää muodollista kumppanuutta, vaan luottamuksellista yhteistyötä

Suurnäkki toteaa, että parasta yhteistyössä Valkeakosken kiinteistöpisteen kanssa on ammattimainen, aktiivinen, sujuva ja joustava asioiden hoito.

– Asukkaiden näkökulmasta on tärkeintä, että asuminen on turvallista, terveellistä ja taloudellisesti hallittavaa. Jos tilanne olisi se, että isännöinti on vain muodollinen palvelu, vaikuttaisi se nopeasti turvallisuuden tunteeseen ja syntyisi luottamuspulaa. Näin ei ole asian laita isännöitsijämme kanssa, vaan oikeastaan ihan toisin päin – viidessä vuodessa on syntynyt luottamuksellinen suhde puolin ja toisin.

– Suosittelisin Valkeakosken Kiinteistöpistettä eteenpäin ja toivon, että meidän sujuva yhteistyö jatkuu myös tulevaisuudessa, Suurnäkki kiteyttää.

Aika kilpailuttaa isännöintipalvelut?

Hyvä isännöitsijä hoitaa arjen rutiinit ripeänreippaalla otteella, sekä huolehtii kauaskantoisella katseella taloyhtiön ja osakkaiden omaisuuden arvon säilymisestä. Kun homma toimii, taloyhtiössä vallitsee hyvä yhteishenki, hallituksen työ on helppoa ja asukkaiden arki mukavan yllätyksetöntä.

Isännöintipalveluiden kilpailuttaminen ja uuden isännöitsijän valinta ei kuitenkaan ole ihan läpihuutojuttu. Siksi olemme koonneet taloyhtiöiden tueksi oppaan, jonka avulla vältät kilpailutukseen yleisesti liittyvät sudenkuopat ja onnistut isännöitsijän valinnassa.

Lataa maksuton Isännöinnin osto-opas

Lue lisää isännöintipalveluistamme

Lännen Palveluyhtiöt