Lännen tarina

Kunnon ihmiset voivat taas nukkua yönsä turvallisin mielin

Vaitelias ratsastaja saapuu kaupunkiin. Matka halki preerian kirvelee silmiä ja kuivaa kurkkua. Viimeisiä maileja ratsu ja ratsastaja taivalsivat kuin janoiset kohti keidasta. Mutta lepo ja kumppanin syleily saavat vielä odottaa. Tässä kaupungissa on vielä työ tehtävänä.

Lännen Palveluyhtiöt / Yritys / Lännen tarina
Lännen tarina: lännensankari preerialla

Huhut kaupunkilaisten ahdingosta ovat totta.

Katu on autio. Liikkeellä ovat vain katupölyssä pyörivät piikkipallot ja muutama varjoihin sukeltava ihmishahmo.

Tuuli viheltää rikkinäisissä savupiipuissa ja paukuttaa irtoavaa ikkunaluukkua. Innostuksen ja toiveikkuuden tilalla on pelko ja lamaannus, sillä kaupunkiin pesiytyneet lainsuojattomat pitävät asukkaita otteessaan. Mitään ei korjata, mitään ei rakenneta, sillä ulos rohjetaan vain pakon edessä.

Ratsastaja astelee saluunaan, rosvosakin pesäpaikkaan. Läpitunkevalla katseellaan hän arvioi vastustajansa ja tekee sitten siirtonsa. Muutamassa sekunnissa rosvojen peli on pelattu. Jäljelle jäävät vain ruudinkatku ja hevosten nostattama pöly, kun kaupunkilaisia piinannut joukkio pakenee täyttä laukkaa vuorille.

Ratsastaja juottaa hevosensa ja tilaa kurkunkostuketta. Kaupunki on pelastettu, toivo on palannut. Kunnon ihmiset voivat taas nukkua yönsä turvallisin mielin.

Kun Länkkäri karauttaa paikalle, niin kohta ovat asiat paremmin.

Harri Järvenpää on vetänyt Lännen vankkureita yhtiön perustamisesta asti vuodesta 2002. Tänä aikana yhtiön toiminta on laajentunut kattamaan koko Tampereen talousalueen ja lähiympäristönkin kuntia.

Lännen Palveluyhtiöiden toimitusjohtaja Harri Järvenpää

Toimintamme käynnistyi vuosituhannen alussa Länsi-Tampereella, ja tämä näkyy edelleen yhtiön nimessä. Lännen palvelut tunnetaan ja niihin luotetaan. Oman väen kesken puhummekin itsestämme Länkkäreinä. Ei niin pientä pilaa, ettei totta toinen puoli. Mikä pätee tarujen lännensankariin, sopii myös meihin Länkkäreihin: kun Länkkäri karauttaa paikalle, niin kohta ovat asiat paremmin. Siinä on meidän palveluajatuksemme pähkinänkuoressa.

Lännensankari piti ratsunsa, kuudestilaukeavansa ja selviytymistaitonsa aina priimakunnossa. Meillä tosielämän Länkkäreillä ammattitaitovaatimukset ovat monipuolisemmat ja uutta opittavaa tulee eteen jatkuvasti, mutta asenne työhön on yhtä tinkimätön. Hänen haukankatseensa havaitsi vähäisetkin vaaran merkit ja luki niistä vastustajan aikeet.

Tässä asiassa olemme vielä paljon tarinoiden lännensankaria taitavampia, sillä harjaantuneen silmän lisäksi meillä on käytössämme nykypäivän tieto ja tekniikka. Niiden ansiosta havaitsemme kiinteistöjen kuntoa uhkaavat piilevät riskit ja puutumme asiaan ennen kuin vakavaa vahinkoa ehtii tapahtua.

Tosielämän Länkkäri, arjen sankari, ei ole yksinäinen ratsastaja vaan luottaa joukkuepeliin ja yhteistyöhön.

Yksinäiset sankariteot eivät ole meidän tyyliämme, vaan luotamme joukkuepeliin ja yhteistyöhön. Se onkin kannattanut, sillä runsaassa kymmenessä vuodessa olemme kasvaneet pienestä alueellisesta kiinteistönhuoltopalvelusta monipuoliseksi palvelukonserniksi. Kasvu on ollut tasaista ja kannattavaa.

Vakaa talous turvaa työpaikat ja mittavat panostukset ihmisiin sekä palvelun vaatimat suuret huoltokoneinvestoinnit. Alan järjestöjen kautta osallistumme aktiivisesti alan koulutuksen, arvostuksen, sopimuskäytäntöjen sekä lainsäädännön kehittämiseen.

Koulutuksen ansiosta alan ammattien arvostus on parantunut ja koko toimiala ammattimaistunut. Laatua osataan tarjota ja sitä osataan vaatia. Me Länkkärit olemme olleet alan uudistamisessa täysillä mukana, ja aiomme olla vastakin – kiinteistöjen ja ihmisten puolesta.

Lännen Palveluyhtiöt