Säästöä taloyhtiön jätekuluihin

Lännen Palveluyhtiöt / Yritys / Ajankohtaista / Säästöä taloyhtiön jätekuluihin

Lasi- ja metallikeräysastiat ja keräys veloituksetta!

Tammervoiman hyötyjätevoimala aloitti kierrätyskelvottoman jätteen polton vuodenvaihteessa. Poltto edellyttää metallin ja lasin entistä paremman lajittelun pois kuivajätteestä. Lajittelun parantamiseksi Pirkanmaan Jätehuolto Oy toimittaa veloituksetta BIO-keräyksessä oleville taloyhtiöille 140- 240 l lasi- ja metallinkeräysastiat, myös keräys on veloituksetta. Astiat ovat Pirkanmaan Jätehuollon omaisuutta (0-vuokrahinnalla). Lajittelun tarkoituksena on vähentää metallin ja lasin määrää Tarastejärven uuteen polttolaitokseen.
 
Isännöintitoimisto on tiedottanut taloyhtiöiden hallituksia asiasta marraskuussa 2015. Otathan asian puheeksi puheenjohtajan kanssa, mikäli lisälajittelu kiinnostaa ja astioita ei ole vielä taloyhtiöönne tilattu.

Puhdistettujen muovipakkausten kierrätys kauppareissun yhteydessä!

Vastuu kotitalouksien pakkausjätteen keräämisestä siirtyy vuodenvaihteessa pakattuja tuotteita myyville yrityksille. Lähimmän pakkausjätteen keräyspisteen voi etsiä Kierrätys.info –verkkopalvelusta. Pirkanmaalle on tulossa 42 uutta Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:n muovinkeräyspistettä kauppojen yhteyteen.
 
Lisäksi Pirkanmaalle on tulossa 144 rinki –ekopistettä, joissa kerätään kartonki-, lasi-, ja metallipakkauksia. Lähimmän pakkausjätteen keräyspisteen voi katsoa samasta Kierrätys.info –verkkopalvelusta.

Lännen Palveluyhtiöt